Prinsenlander - Partyboot

Regio Rotterdam
Min. 70
Max. 250
Zonnedek
Dansvloer
Mindervalidentoilet
Prijs bij min. duur
Offerte aanvraag
Persoonlijke gegevens

€ 2.500,00

Prinsenlander - Partyboot

Het schip is sinds juli 2008 nieuw in de vaart. Voorheen ging dit schip door het leven als de welbekende Henry Dunant, maar dat kunt u eigenlijk het beste gelijk weer vergeten! Het schip heeft een fantastische re-fit gekregen waardoor het nu aan alle wensen van deze moderne tijd voldoet.

Hoewel het schip qua uitstraling absoluut niet meer aan oude tijden doet denken, heeft het door deze historie wel een uniek, ruim karakter verkregen. Als partyboot vervoert de Prinsenlander slechts 250 personen bij een scheepslengte van maar liefst 65 meter. Dit relatief lage passagiersaantal bij deze royale lengte staat garant voor een heerlijk ruime indeling aan boord.

Dit schip is dan ook gemaakt voor luxe en comfort. Door de ruime indeling, de riante opstelling van de tafels en het afwerkingsniveau zal een ieder zich een heuse VIP op het water voelen. Het schip is daardoor zeer geschikt voor bruiloften, bedrijfsfeesten, openingsfeesten, bedrijfspresentaties, themafeesten en concerten.

Benedensalon:

De benedensalon is -hoewel het één ruimte is- verdeeld in 3 segmenten. Vanaf het achterschip gezien vindt u eerst de welvoorziene bar met daarbij een ruime tafelsetting.

Midscheeps vindt u de verzonken dansvloer. Deze is 2 (brede) traptreden lager gelegen. Boven de dansvloer is een ruime vide, die zicht biedt op de bovensalon en zo voor een zeer ruimtelijk effect zorgt.

Na de dansvloer te hebben overgestoken treft u weer een deel dat op dezelfde 'originele' hoogte ligt. Dit deel kan bijvoorbeeld dienen als ruim podium, maar er kunnen ook tafels worden geplaast wat er sowieso voor zorgt dat de dansvloer echt het kloppend hart van het feest wordt!

Bovensalon:

Ook op dit dek vindt u een goed uitgeruste bar in het achterste deel van de salon. Bij deze bar zijn krukken geplaatst die nog het meest doen denken aan fauteuils 'op hoogte'. Ook in deze 'aparte' salon vindt u weer een ruime tafelsetting.

Als we vanaf deze salon naar het voorschip lopen, passeren we de entree. Deze vormt een bescheiden versmalling halverwege het schip, wat voor een minder massaal effect zorgt.

Voorin de salon vinden we tenslotte de vide, die ervoor zorgt dat de gasten op het bovendek niets hoeven te missen van het feest beneden, zonder dat zij er persé middenin hoeven te staan.

Helemaal voorin is de stuurhut te vinden. De gasten kunnen daar gewoon binnenlopen om de kapitein aan het werk te zien, een praatje te maken of om wat uitleg over het schip te vragen.

Bovendek:

Bovenop het schip is een enorm buitendek te vinden met 360 graden panoramazicht. Het dek is voorzien van zitjes.

Prijzen
Prijs bij min. duur: € 2.500,00
Verlenguur: € 350,00
Evt. lege vaaruren: € 350,00
Minimale duur: 3 uur
Faciliteiten
  • Dansvloer
  • Zonnedek
  • 3 of meer salons
  • Mindervalidentoilet

Voor deze boot hebben wij geen online cateringlijst beschikbaar. Bel ons voor meer informatie. 

Het schip is gelegen in Noord-Brabant, maar vaart veel in Rotterdam.

De vaarroutes en de op- en afstapplaatsen zijn in overleg te bepalen.

Partyboot de Prinsenlander vaarthet gehele jaar door o.a. naar de Maasvlakte, Drechtsteden, Schoonhoven, Gouda, Haringvliet etc.

Vaarroute suggesties:

1 Havenrondvaart van ca. drie uur van Rotterdam naar het botlek gebied. Via Pernis, Eemhaven, Waalhaven en de skyline van Rotterdam.

2 Havenrondvaart van ca. vijf uur. van Rotterdam naar de Maasvlakte. Via stormvloedkering, Hoek van Holland, Maasvlakte, Rozenburgsluis, Pernis, Eemhaven, Waalhaven en de skyline van Rotterdam

3 Vaartocht van minimaal vijf uur rond het eiland van IJsselmonde. Via de Van Brienenoordbrug over de Noord (Kinderdijk), langs Dordrecht en vervolgens over de Oude Maas naar Pernis, via het havengebied en de skyline van Rotterdam.

Dordrecht
Deze route lijkt veel op die van Kinderdijk, maar we varen verder over de Noord, langs Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht. We meren in Dordt, de oudste stad van Nederland, af. Hiervandaan heeft u prachtig uitzicht over het knooppunt van de drie drukbevaren rivieren. In het oude centrum kunt u de "sprekende gevel" route bewandelen, musea bezoeken etc.

Schoonhoven
We varen over de Nieuwe Maas, langs IJsselmonde, Krimpen a/d IJssel en Lekkerkerk de rivier de Lek op richting Schoonhoven. Onderweg trekt een typisch Hollands landschap aan u voorbij met molens, kronkelende dijkjes met groene uiterwaarden en uitgestrekte weilanden met koeien en schapen.

Gouda
Vanuit Rotterdam varen we onder de Brienenoordbrug door. Als we bij Krimpen a/d IJssel zijn gaan we de Hollandsche IJssel op, een vrij smalle, kronkelende rivier. U ziet een typisch Hollands landschap met oude dorpjes. Gouda heeft een historisch centrum waar veel te zien is.

Brielle
We varen over de Nieuwe Maas in westelijke richting en gaan bij Vlaardingen de Oude Maas op. Dan door het Hartelkanaal langs Spijkenisse, Heenvliet en Zwartewaal. Brielle is een voormalige vestingstad. U kunt de stadsgevangenis, het Kruithuis enz. bekijken.

Haventocht
Vanuit het Haringvliet gaan we de Nieuwe Maas op. We gaan in westelijke richting en varen onder de Willems- en Erasmusbrug door richting Euromast en 's werelds grootste zeehaven. We gaan de Waal- en Eemhaven in, langs imposante oceaanstomers en industrie. De tocht kan worden uitgebreid in oostelijke richting tot de Van Brienenoordbrug of Kinderdijk.

Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland
We varen de Maas op en passeren Heyplaat, diverse havens, en komen bij Schiedam voor een bezoek aan de distilleerderij. Verderop liggen de plaatsen Vlaardingen en Maassluis. Op weg naar Maassluis passeren we de Botlek met zijn olieraffinaderijen. Het is vooral bijzonder om de tienduizenden lichtjes te zien bij avond. De tocht is ook uit te breiden naar Hoek van Holland, waar de Maeslantkering zeer interessant is.

Kinderdijk
Kinderdijk is één van Nederlands grootste historische trekpleisters. Nergens anders in Nederland is de molendichtheid zo groot als in Kinderdijk. We varen over de Nieuwe Maas, langs IJsselmonde en Bolnes tot we uitkomen bij de Noord. We meren vlakbij de molens aan. Uiteraard kunt u ook een authentieke molen bekijken.